ABSTRACT

Conscients que la sostenibilitat abasta no només aspectes ambientals sinó també d' impacte social, abordarem la implicació dins de les organitzacions de la nova directiva CSDDD.

La nova legislació sobre diligència deguda, CSDDD (Corporate Sustainability Due Diligence Directive), aprovada per la Unió Europea l'abril de 2024, representa un canvi significatiu en el panorama empresarial cap a un futur més responsable i sostenible per a les organitzacions.

De segur, tindrà una gran rellevància en la gestió interna de les organitzacions ja que exigeix que prenguin mesures per identificar, prevenir i mitigar els impactes negatius de les seves activitats i operacions comercials al llarg de tota la cadena de valor. Una bona implementació de la CSDDD pot aportar també diversos beneficis a les organitzacions, tant en termes econòmics com socials i ambientals.

Per aconseguir tot això, les empreses hauran de desenvolupar polítiques internes que assegurin el compliment dels requisits establerts a la llei CSDDD: caldrà millorar la transparència i la comunicació amb les parts interessades, la col·laboració amb empleats, comunitats locals i organitzacions de la societat civil, enfortir les estructures de governança, etc. Però sobretot, les empreses hauran de realitzar avaluacions rigoroses i millorar la seva gestió de la cadena de subministrament (dels seus proveïdors) per assegurar-se que compleixen amb els estàndards de drets humans i sostenibilitat ambiental.

D'altra banda, l'aplicació d'aquestes mesures també pot significar noves oportunitats per a les organitzacions, com una major confiança dels consumidors i una millor gestió de riscos. A més, la inversió en tecnologies i pràctiques sostenibles ajudarà a construir organitacions més eficients i compromeses amb la sostenibilitat.

Back to Top

Document information

Published on 07/06/24
Submitted on 04/06/24

Licence: CC BY-NC-SA license

Document Score

0

Views 0
Recommendations 0

Share this document