m (Teresa.monllau moved page Draft Monllau Jaques 515972337 to Review 666269828006)
m (Danieldomingo moved page Review 666269828006 to Monllau Jaques 2024a)
 
(No difference)

Latest revision as of 14:39, 31 May 2024


Digitalització i cura de persones
Teresa Mª Monllau Jaques (Universitat Pompeu Fabra)
Andrea Balletbó (Tandem Social SCCL, soci fundador de Social Business City Barcelona) Jaime Lacueva (Tandem Social SCCL, soci fundador de Social Business City Barcelona)

Eix: Polítiques Públiques

La finalitat d’aquest treball és presentar els resultats obtinguts en el marc del projecte europeu: Digital Missions for Care Social Economy's Resilience (DIMCARE :SMP-COSME-2021-RESILIENCE 101074115-DIMCARE). L’objectiu del projecte, entre d’altres, és analitzar i concloure sobre el nivell de digitalització assolit per les organització socials que desenvolupen la seva activitat en el sector de la cura de persones. L’anàlisi es farà a tres països: Croacia (Varazdin), Espanya (Mataró) e Italia (Prato). En el projecte hi ha participat la Universitat Pompeu Fabra que, juntament amb Barcelona Social Business City, ha liderat el projecte. Els altres participants han estat la Universitat Politècnica de Catalunya, l’Ajuntament de Mataró, Polo Universitario di Prato, Ajuntament de Prato, Universitat de Zagreb (Faculty of Organisation and Informatics) i el Varazdin County. En aquest treball ens centrarem en els resultats obtinguts a Mataró.

La metodologia utilitzada per l’anàlisi ha estat tant qualitativa (entrevistes en profunditat) com quantitativa (qüestionaris enviats per correu). Els resultats permeten concloure que, tot i que les empreses mostren interès en el procés de digitalització, encara hi ha molt camí per recórrer. En aquest camí és molt important el desenvolupament de polítiques públiques que fomentin la digitalització de les empreses de l’economia social.

L’estudi és una contribució a la promoció del procés de digitalització en les organitzacions socials que es dediquen a la cura de les persones i els avantatges de la seva implementació. Des de el punt de vista de la l’organització, la digitalització incrementa l'eficiència dels processos i dels serveis. Des del punt de vista dels usuaris, la digitalització té una funció de prevenció, incrementa l'accés de les persones als serveis a i, per tant, incrementa la qualitat de vida dels usuaris. En resum, la digitalització contribueix a fer més igualitària i inclusiva a la societat; per tant han de ser objecte del desenvolupament de polítiques públiques.

Back to Top

Document information

Published on 31/05/24
Submitted on 12/05/24

Licence: CC BY-NC-SA license

Document Score

0

Views 0
Recommendations 0

Share this document